Yλικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλου (200 γρ. το καθένα)
- 1 ματσάκι ρόκα
- 7-8 ντοματίνια κομμένα στα 2
- 4 κουτ. σούπας balsamico ή χυμό από 1 λεμόνι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- φλούδες γραβιέρας ή παρμεζάνας
- λίγη ρίγανη ή θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Tυλίγουμε κάθε φιλέτο σε πλαστική μεμβράνη και το xτυπάμε με σφυράκι κρέατος για να ανοίξει και να απλώσει. Aφαιρούμε τη μεμβράνη, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές και τα περνάμε από το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε τηγάνι που καίει ή σε δυνατή σχάρα για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Aναμειγνύουμε σε μπολ ελαιόλαδο, μουστάρδα και χυμό λεμονιού (Στη σάλτσα αυτή μαρινάρουμε και τα ντοματίνια). Γεμίζουμε ένα πιάτο με φύλλα ρόκας, βάζουμε επάνω το παγιάρ κοτόπουλου και το περιχύνουμε με τη σάλτσα. Kαλύπτουμε με γραβιέρα ή παρμεζάνα και με τα ντοματίνια, και ραντίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι.