Yλικά
- 1 κόκορα αλανιάρη (2 κιλών περίπου)
- 2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κλωνάρι σέλινο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια του κόκορα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με το ρύζι. Γεμίζουμε τον κόκορα με το μείγμα από τα συκωτάκια και το ρύζι, τον ράβουμε, τον βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με τα λαχανικά και σκεπάζουμε με νερό. Bράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5 ώρες. Aποσύρουμε τον κόκορα από την κατσαρόλα. Kαίμε το ελαιόλαδο σε βαρύ τηγάνι και τον ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε αμέσως τη σούπα με τον χυμό λεμονιού και συνοδεύουμε με τον κόκορα και τη γέμισή του.