Υλικά
- 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. σοκολάτα κουβερτούρα (δάκρυα)
- 4 μεγάλα αβγά
- 3 κουτ. γλυκού καφέ εσπρέσο (σε σκόνη)
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 15-17 φορμάκια για μάφιν
Για την επικάλυψη
- 300 γραμμ. κρέμα τυριού (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 3 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 5 κουτ. σούπας μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 4 κουτ. γλυκού φρέσκος χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 2 βανίλιες
Για το γαρνίρισμα
- Πολύχρωμη τρούφα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
1. Bάζετε στο μπολ του μίξερ τα υλικά για την επικάλυψη και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
3. Βάζετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, τη μαργαρίνη, τον καφέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνουν ένα μείγμα.
4. Κατεβάζετε το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Στο μεταξύ χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
5. Ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα σοκολάτας τα χτυπημένα αβγά, προσθέτετε τα δάκρυα κουβερτούρας και ανακατεύετε, μέχρι να ενωθούν.
6. Βάζετε τα φορμάκια σε ταψί και τα γεμίζετε με το μείγμα, φροντίζοντας να βάλετε τόσο ώστε να τα καλύψει μέχρι τα 3/4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
7. Βγάζετε το ταψί με τα φορμάκια από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά πριν ξεφορμάρετε.
8. Βγάζετε το μπολ με την επικάλυψη από το ψυγείο και ανακατεύετε. Ξεφορμάρετε τα καπ κέικ, βάζετε πάνω στο καθένα 2 κουτ. σούπας από την επικάλυψη και την απλώνετε ομοιόμορφα.
9. Πασπαλίζετε με την πολύχρωμη τρούφα ζαχαροπλαστικής και σερβίρετε.