Πουράκια με χαλβά

21.12.2009

Υλικά:

  • 1 πακέτο (500 γρ.) φύλλα κρούστας
  • 1 κιλό χαλβά
  • 2 κούπες ψιλοκομμένα καρύδια και αμύγδαλα και φουντούκια
  • 1/2 κούπας σταφίδες
  • 2 κουταλάκια κανέλα σε σκόνη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Κόβετε τον χαλβά σε μικροσκοπικά κομμάτια. Τον αναμειγνύετε με τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φουντούκια και την κανέλα. Στη συνέχεια ετοιμάζετε τα φύλλα. Τα ξεδιπλώνετε και τα κόβετε οριζόντια και κάθετα σε τέσσερα κομμάτια. Βάζετε τα κομμάτια των φύλλων το ένα πάνω στο άλλο και τα σκεπάζετε με υγρή πετσέτα. Παίρνετε ένα φύλλο και αφού λιώσετε το βούτυρο, με ένα πινέλο το βουτυρώνετε. Βάζετε στη μικρή πλευρά μία κουταλιά από το μείγμα του χαλβά. Απλώνετε το μείγμα να καλύψει όλη την πλευρά αφήνοντας ένα εκατοστό στις δύο άκρες. Διπλώνετε πάνω στον χαλβά τις δύο μακριές πλευρές και τυλίγετε σε σφιχτό ρολό το φύλλο. Τοποθετείτε τα πουράκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε τα πουράκια από τον φούρνο, τα αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.