Ξεφλουδίστε 5-6 μήλα (προτιμότερο ντελίσια Τριπόλεως). Αφαιρέστε τους σπόρους με το ειδικό εργαλείο, ραντίστε τα με λεμόνι και πασπαλίστε τα με 3/4 φλιτζ. ακατέργαστη ζάχαρη και με τρίμμα μοσχοκάρυδου/γαρίφαλου. Γεμίστε τα με τυρί γκοργκοντζόλα και ψήστε τα στους 180°C επί μία ώρα. Μόλις βγουν από το φούρνο, τυλίξτε τα σε ψιλοκομμένη ψίχα φιστικιού Αιγίνης. Προσθέστε 1 σφηνάκι γκράπα στο ζουμί τους, περιχύστε τα και σερβίρετε ζεστά.
Συνταγή από την Τοσκάνη