ΥΛΙΚΑ
- 1 έτοιμη τάρτα για μηλόπιτα*
- 3-4 ξινόμηλα
- 1/4 φλιτζ. λιωμένο βούτυρο
3/4 φλιτζ. ακατέργαστη ζάχαρη - κανελογαρίφαλο
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 6 κουτ. σούπας κοφτές μαλακό αλεύρι
- 2 κουτ. σούπας κορν-φλάουρ
- 2 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 5-6 σταγόνες απόσταγμα βανίλιας
- 2 κρόκους αβγών
- ελάχιστο αλάτι
Αναμιγνύουμε: αλεύρι, κορν-φλάουρ, ζάχαρη και αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα ζεστό στα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς. Βράζουμε την κρέμα, ώσπου να πήξει. Ρίχνουμε λίγη από την κρέμα στα κροκάδια, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την υπόλοιπη και ανακατεύουμε συνεχώς επί 2-3 ακόμα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε βούτυρο και βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα, την καλύπτουμε με στρώσεις από ροδέλες μήλου, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανελογαρίφαλο και την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο επί 25 περίπου λεπτά.
* ΄Ετοιμη τάρτα και απόσταγμα βανίλιας θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ.