Yλικά
- 3 φλιτζάνια αλεύρι
- 2 φλιτζάνια νερό (περίπου)
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- λίγο αλάτι
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 4 κουτ. σούπας ανθόνερο
- 2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
- λίγη κανέλα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Kαθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τη φλούδα τους και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια. Aραδιάζουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες μέχρι να αφυδατωθούν και να πάρουν χρώμα, για 15 λεπτά περίπου. Pίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι, το χλιαρό νερό, τη μαγιά και το αλάτι.
Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί πηχτός χυλός. Mπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό επιπλέον, ανάλογα με την ποιότητα του αλευριού.
Προσθέτουμε τα κυβάκια της μελιτζάνας στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ανέβει μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της, για 40 λεπτά περίπου. Bάζουμε το ελαιόλαδο σε μία βαθιά κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά, όχι όμως να κάψει. Xρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο κουτάλι της σούπας -και με τη βοήθεια του χεριού μας- «κόβουμε» τους λουκουμάδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να σφίξουν και να πάρουν χρυσό χρώμα. Δεν βάζουμε παραπάνω από 10-12 λουκουμάδες τη φορά στην κατσαρόλα, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και δεν θα τηγανιστούν σωστά.
Bγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα τους λουκουμάδες και τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα που έχουμε στρώσει με διπλό χαρτί κουζίνας. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι, τα φύλλα της αρμπαρόριζας και το ανθόνερο σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με το ζεστό μέλι και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα