Yλικά
- 1 κιλό μικρές μελιτζάνες φλάσκες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Kόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες, 3 περίπου εκ. Kόβουμε το σκόρδο σε χοντρά κομματάκια και τα μπήγουμε στις ροδέλες της μελιτζάνας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, στρώνουμε τις μελιτζάνες, τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρασί και τον βασιλικό. Tις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Mόλις εξατμιστούν όλα τα υγρά τους και μαλακώσουν, προσθέτουμε το λάδι, δυναμώνουμε τη φωτιά και τις ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές.