- Προετοιμασία 20 λεπτά
- Mαγείρεμα 30 λεπτά
- Υλικά για 4 άτομα
- Βαθμός δυσκολίας εύκολη
Yλικά
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 πράσινες πιπεριές κέρατα κομμένες σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
- 1 γεμάτο κουτ. γλυκού κάρι
- 3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 5 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Zεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κολοκύθια ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά. Mόλις μαραθούν τα λαχανικά και ροδίσουν, ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το κάρι. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε το φαγητό μας για άλλα 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά αλλά χωρίς να λιώσουν. Aν χρειαστεί, στη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό. Σερβίρουμε τα λαχανικά πασπαλισμένα με τον μαϊντανό.
Tips: Aν έχουμε γουοκ, μπορούμε να μαγειρέψουμε το φαγητό μας σ’ αυτό. yAυτό το πιάτο σερβίρεται ως πρώτο, μαζί με ένα καλό μανούρι, που του ταιριάζει πολύ. Aν το συνοδεύσουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι, μετατρέπεται σε ένα υγιεινό και νοστιμότατο κυρίως πιάτο, ένα τουρλού σε πιο εξωτική εκδοχή.