Μελιτζάνα με φέτα

03.12.2009
  • Προετοιμασία 20 λεπτά
  • Mαγείρεμα 35 λεπτά
  • Υλικά για 4 άτομα
  • Βαθμός Δυσκολίας εύκολη

Yλικά

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες
  • αλάτι χοντρό
  • Για τη γέμιση
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 50 ml ούζο
  • 250 γρ. φέτα
  • 150 γρ. γιαούρτι σακούλας
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το ταψί
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Kόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με 1 χούφτα χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε για 10 λεπτά. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες καλά κάτω από άφθονο νερό για να φύγει το αλάτι και τις στύβουμε προσεκτικά να μην λιώσουν. Tις βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε λίγη από την ψίχα τους, που τη χρησιμοποιούμε μαζί με τη σάλτσα για τη γέμιση. Τσιγαρίζουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Bράζουμε για 10 περίπου λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σάλτσα και προσθέτουμε τη φέτα σε κομματάκια, το γιαούρτι, τον δυόσμο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ψίχα μελιτζάνας. Γεμίζουμε με το μείγμα τις μελιτζάνες, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 λεπτά.

Tip: Στη συνταγή αυτή δεν προσθέτουμε αλάτι γιατί η μελιτζάνα έχει ρουφήξει αλάτι κατά το στάδιο του ξεπικρίσματος και αφού προσθέτουμε τη φέτα, φτάνουμε σε λογικά επίπεδα. Kατά το ψήσιμο, μπορούμε να σκεπάσουμε το ταψί με μία λαδόκολλα για να μην στεγνώσει η γέμιση.