ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
- 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες σε κομματάκια
- 250 γραμμ. καλαμαράκια ψιλοκομμένα
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. του τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 1/4 φλιτζ. του τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
Εκτέλεση
1. Ζεματάτε τα μύδια σε λίγο νερό, τα στραγγίζετε και κρατάτε το ζουμί.
2. Ζεματάτε τις γαρίδες, τις στραγγίζετε και κρατάτε πάλι το ζουμί. Μετράτε το ζουμί, ώστε να είναι 4 φλιτζάνια του τσαγιού. Αν είναι λιγότερο, συμπληρώνετε με νερό.
3. Βάζετε τα καλαμαράκια σε μικρή κατσαρόλα με νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να τελειώσουν τα υγρά τους και να μισομαλακώσουν.
4. Βάζετε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
5. Ρίχνετε τις ντομάτες, τις σοτάρετε για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε την κέτσαπ, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το πιπέρι καγιέν και τα καλαμαράκια. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε, ώσπου να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα.
6. Προσθέτετε το ζουμί από τα θαλασσινά και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνετε και ανακατεύετε το ρύζι. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει το ρύζι. Ρίχνετε τα υπόλοιπα θαλασσινά 5 λεπτά πριν κατεβάσετε το ρύζι από τη φωτιά. Κρύο ή ζεστό, είναι το ίδιο νόστιμο.