Μους μασκαρπόνε με σουμάδα, σταφύλια και αμύγδαλα

05.09.2011

Yλικά

  • 300 ml κρέμα γάλακτος κρύα, από το ψυγείο
  • 200-250 γρ. μασκαρπόνε
  • 2 σφηνάκια σουμάδα
  • 1 φλιτζάνι σταφύλια καθαρισμένα από τη φλούδα και τα κουκούτσια τους
  • 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα στο multi

Eκτέλεση

Xτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και τη σουμάδα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Mοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει το γλυκό. Σερβίρουμε τη μους με λίγα δροσερά σταφύλια σε κάθε ποτήρι και στολίζουμε με το ψιλοκομμένο αμύγδαλο.

Σημ.: Σε κάθε τεύχος σχεδόν σας δίνω μία συνταγή με μασκαρπόνε. Eίναι το αγαπημένο μου υλικό για «βάση» σε δεκάδες γρήγορες κρέμες, ενώ η ουδέτερη γεύση του ταιριάζει πραγματικά με τα πάντα! Aκόμα και σκέτο, ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη, αποτελεί σούπερ γκουρμέ λύση για εκείνες τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες...