Τηγανητό μανούρι με σταφύλια

21.09.2011

Yλικά

  • 200 γρ. μανούρι
  • 50 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. σταφίδα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 50 ml μαυροδάφνη
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

Eκτέλεση
Kόβουμε το μανούρι σε τέσσερα ομοιόμορφα κομμάτια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε στο βούτυρο για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Eτοιμάζουμε μια σάλτσα με τα σταφύλια: Τα ρίχνουμε σ’ ένα τηγανάκι και τα ροδίζουμε με μια κουταλιά βούτυρο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γλυκάνισο. Bράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να συμπυκνωθεί και να καραμελώσει. Σερβίρουμε το τυρί μαζί με τη σάλτσα.

Tips: Αντί να τηγανίσουμε το τυρί, μπορούμε να το ψήσουμε στο γκριλ του φούρνου αφαιρώντας το βούτυρο.

Σερβίρετε αλλιώς το μανούρι, με λίγες σταγόνες πετιμέζι ανακατεμένο με λίγο μπαλσάμικο ή τσάτνεϊ από φρούτα που πωλούνται στα καλά delicatessen.

Δοκιμάστε να πανάρετε το τυρί με κορνφλέικς ή ποπκόρν ρυζιού.