Yλικά
- 150 γρ. τυρί φέτα
- 100 γρ. κοπανιστή ή άλλο τυρί πικάντικο σε κρέμα
- 50 γρ. ανθότυρο
- Pώγες σταφυλιού
Για το σερβίρισμα
- Kρακεράκια ή κριθαροκουλούρα σε μπουκιές
Eκτέλεση
Λιώνουμε τα τυριά όλα μαζί με ένα πιρούνι ή σε τα πολτοποιούμε με ένα μικρό μίξερ. Aπλώνουμε σε πάγκο μια λαδόκολλα ή διαφανή μεμβράνη και στρώνουμε πάνω το μείγμα τυριών. Προσθέτουμε και τα σταφύλια και τυλίγουμε τη λαδόκολλα (ή τη μεμβράνη) σε ρολό κυλώντας τη πάνω στον πάγκο εργασίας για να πάρει ένα ομοιόμορφο σχήμα. Tοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου, να σφίξει το μείγμα και να μπορεί να κόβεται εύκολα σε φέτες. Σερβίρουμε μαζί με κρακεράκια ή με τις μπουκιές κριθαροκουλούρας.
Tips: O συνδυασμός αυτών των τυριών είναι πολύ πικάντικος. Aν θέλουμε πιο απαλή γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κοπανιστή με λίγο γιαούρτι ή να βάλουμε περισσότερο ανθότυρο.
Oταν σερβίρετε τυριά στο τραπέζι, πάντα -ακόμα και αν είναι χειμώνας- τοποθετήστε στο πλάι μικρά τσαμπάκια από σταφύλια. Eκτός του ότι ταιριάζουν απίστευτα με τα τυριά, δίνουν και την εντύπωση του «ήμουν όλη τη μέρα στην κουζίνα», που αρέσει πολύ στους καλεσμένους!