Yλικά
- 4 φρέσκα χτένια
- 50 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
- 50 γρ. ρώγες άσπρου σταφυλιού
- 2 λεμόνια (το ξύσμα και το χυμό)
Eκτέλεση
Πλένουμε καλά τα χτένια, βγάζουμε τη σάρκα τους από το κέλυφος και τα βάζουμε σ’ ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο. Σοτάρουμε και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα σταφύλια, το θυμάρι και το ξύσμα των λεμονιών. Σερβίρουμε τα χτένια μέσα στο κέλυφός τους.
Tips: Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την «μπουκιά» ως πρώτο πιάτο σε ένα καλό τραπέζι συνοδεύοντάς τη με μια σαλάτα από βλίτα ή άγρια ραδίκια.
Eάν δεν σας αρέσουν τα χτένια ή τα βρίσκετε ακριβούτσικα, μπορείτε κατά τον ίδιο τρόπο να φτιάξετε φιλετάκια σολομού. Σερβίρετέ τα με φρέσκα φασολάκια βουτύρου ή λευκό ρύζι.
Yπολογίστε παραπάνω χτένια από την ποσότητα που βλέπετε στο σακουλάκι με τα κατεψυγμένα γιατί μαζεύουν πολύ στο μαγείρεμα.