Yλικά
- 10 φύλλα σικορέ
- 100 γρ. ανθότυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 10 ρώγες σταφύλι λευκό
- 4 κουτ. σούπας μέλι
- 100 γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
Eκτέλεση
Tοποθετούμε ένα μικρό κομματάκι ανθότυρο σε ένα φύλλο σικορέ, ρίχνουμε από πάνω λίγο μέλι, βάζουμε μία ρώγα σταφύλι και διπλώνουμε με μισή φέτα προσούτο. Eτοιμάζουμε έτσι όλα τα φύλλα σικορέ, τα αραδιά-ζουμε σε μια πιατέλα, τα καλύπτουμε καλά με διαφανή μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Tips: Φροντίζουμε να διπλώσουμε καλά την πιατέλα με τη μεμβράνη γιατί το προσούτο ξεραίνεται εύκολα. Δεν πρέπει να τα αφήσουμε πολλή ώρα εκτεθειμένα γιατί το σικορέ, όσο μένει, πικρίζει.
Aν οι πικρές γεύσεις δεν είναι το φόρτε σας, μπορείτε να φτιάξετε μικρά ταρτάκια από φύλλο κρούστας και να βάλετε την ίδια γέμιση. Προσθέστε και αφαιρέστε υλικά όπως φουντούκια, γκοργκοντζόλα, ροκφόρ, χουρμάδες και καμαμπέρ.