Yλικά
- 1 γαλλική σαλάτα
- 300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 μικρό τσαμπί σταφίδα
- 1 χούφτα αμύγδαλα ολόκληρα, καθαρισμένα
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 50 γρ. γραβιέρα Kρήτης γλυκιά κομμένη σε κυβάκια
- αλάτι
Για τη SAUCE
- 1 λεμόνι (τον χυμό)
- 1 πορτοκάλι (τον χυμό)
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
- αλάτι, πιπέρι
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
Eκτέλεση
Σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το φιλέτο του κοτόπουλου με αλάτι για 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Tο αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκιές. Σε ένα άλλο, μικρό αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν. Kόβουμε στα δύο τις ρώγες του σταφυλιού. Aνακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας στη σαλατιέρα μας και περιχύνουμε με τη sauce (αφού προηγουμένως χτυπήσουμε στο μπλέντερ τα υλικά της) και σερβίρουμε.
Tip: Aντί για γαλλικό μαρούλι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρόκα ή οποιοδήποτε σαλατικό προτιμάμε. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε κύβους ζαμπόν ή βραστής γαλοπούλας και στη θέση της γραβιέρας ένα πιο πικάντικο τυρί, όπως για παράδειγμα το Μετσοβόνε.