Χοιρινό με λάχανο

31.12.2013

ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 κιλό χοιρινό κρέας
  • 1 λάχανο μεσαίου μεγέθους
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 φλιτζ. σάλτσα ντομάτα
  • Δαφνόφυλλα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ξίδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπούκοβο (καυτερό κόκκινο πιπέρι)

Εκτέλεση
1. Κόβετε το κρέας σε μερίδες μεγέθους τηγανιάς, το λάχανο σε χοντρές και κοντές λωρίδες και την πιπεριά σε ροδέλες.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε 3 φλιτζάνια νερό και το λάχανο και το ζεματίζετε μέχρι να μαλακώσει.

3. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζετε 1 φλιτζάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τσιγαρίζετε το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να ασπρίσει.

4. Προσθέτετε στο κρέας τη σάλτσα ντομάτας, τα τέσσερα μικρά δαφνόφυλλα και 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι. Ρίχνετε 1/2 φλιτζάνι νερό και το σκεπάζετε να βράσει για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

5. Στο μεταξύ το λάχανο έχει μαραθεί, δηλαδή έχει μαλακώσει και μοιάζει βρασμένο. Το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας.

6. Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέτετε μέσα στην ίδια κατσαρόλα το λάχανο και τα υπόλοιπα υλικά: 1 σφηνάκι ξίδι, την κόκκινη πιπεριά, 1 κουταλάκι μπούκοβο και 1 κουταλάκι αλάτι. Το σκεπάζετε, το αφήνετε να βράσει και σε 20 λεπτά είναι έτοιμο!

Σημείωση: Το λάχανο είναι πιο ελαφρύ στο φαγητό όταν το έχετε ζεματίσει πριν το μαγειρέψετε!