ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 κρεμμύδια μεγάλα
- 6 αβγά
- 1 κούπα λάδι
- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Μισή φραντζόλα ψωμί
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 2 κιλά πατάτες
- 2 καρότα
- 2 λεμόνια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
1. Παίρνετε μια λεκάνη, βάζετε τον κιμά, το κρεμμύδι τριμμένο, λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ένα αβγό (τα υπόλοιπα αβγά τα βράζετε πολύ καλά), τη μουστάρδα, το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό, το ψωμί, αφού το έχετε μουσκέψει και στύψει καλά, και τα ζυμώνετε όλα μαζί.
2. Παίρνετε ένα ταψί και κάνετε τον κιμά μια μπάλα και την πλαταίνετε μέσα σ’ αυτό. Καθαρίζετε τα αβγά, τα βάζετε στη μέση με τη σειρά και μετά γυρίζετε το μείγμα και το κάνετε μακρόστενο.
3. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε κυδωνάτες, βάζετε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λεμόνι, 1 κούπα λάδι και 3 ποτήρια νερό.
4. Πριν βάλετε το ταψί στο φούρνο σκεπάζετε το ρολό με ένα αλουμινόχαρτο, το οποίο λίγο πριν γίνει το φαγητό το βγάζετε. 5. Ψήνετε στους 250ο C για περίπου 1-1,5 ώρα.