ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 4 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ για τιραμισού
- 2 κεσεδάκια μασκαρπόνε
- 1 βάζο (250 γρ.) μαρμελάδα φραμπουάζ
- 150 γρ. σοκολάτα λευκή
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι γάλα
- ½ φλιτζάνι λικέρ Kahl€a
- ½ φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος μέσα σε ένα μπολ για 5-7 λεπτά στα μικροκύματα. Aνακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη sauce να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο μπολ το γάλα με το λικέρ και βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα σαβαγιάρ στο μείγμα. Kαλύπτουμε τη βάση μιας γυάλινης γαβάθας με μία στρώση μπισκότα και απλώνουμε από πάνω το 1/3 της ποσότητας του μασκαρπόνε, μπόλικη sauce σοκολάτας και λίγη μαρμελάδα φραμπουάζ.
Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά. Kαλύπτουμε την πουτίγκα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον ή, ακόμα καλύτερα, όλο το βράδυ.
Σερβίρουμε το γλυκό πασπαλισμένο με μπόλικο κακάο και με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.