ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 15 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20-24 τρουφάκια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ½ κουτ. γλυκού κάρδαμο (κακουλέ) τριμμένο στον μύλο των μπαχαρικών
- 2 πορτοκάλια (το ξύσμα)
- 500 γρ. σοκολάτα πικρή (τουλάχιστον 65% κακάο) ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
- 1 φλιτζάνι φιστίκια Aιγίνης ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Bάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Zεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κάρδαμο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Λίγο πριν πάρει βράση η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, μέχρι να κρυώσει και να ελευθερωθούν τα αρώματα. Ξαναζεσταίνουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε στο μπολ όπου έχουμε βάλει την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Aνακατεύουμε με σπάτουλα κυκλικά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα γυαλιστερό, βελούδινο μείγμα. Λαδώνουμε ελαφρά δύο ταψιά ή δύο πλαστικούς δίσκους με ελάχιστο σπορέλαιο και μοιράζουμε το μείγμα της σοκολάτας. Bάζουμε τα ταψιά στο ψυγείο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. Bγάζουμε τα ταψιά από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι του γλυκού κόβουμε μπαλάκια.
Πλάθουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται (επειδή η θερμότητα των χεριών λιώ-νει τη σοκολάτα) και τα περνάμε πάνω σε μια επιφάνεια όπου έχουμε τοποθετήσει σε σειρές το αμύγδαλο, το ινδοκάρυδο και το φιστίκι. Aραδιά-ζουμε τα τρουφάκια σε μια πιατέλα και όταν τελειώσει όλο το μείγμα της σοκολάτας, τα βάζουμε πάλι στο ψυγείο για να σφίξουν.