ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10-12 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
ΥΛΙΚΑ
- 1 φλιτζάνι βούτυρο και λίγο ακόμα για το άλειμμα της φόρμας
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ και λίγο ακόμα για το πασπάλισμα της φόρμας
- 300 γρ. σοκολάτα πικρή λιωμένη
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 6 αβγά (ξεχωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
- 1 πορτοκάλι (το χυμό και το ξύσμα)
- 1 κουτ. σούπας κακάο
- 2 κουτ. σούπας κονιάκ
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 10-12 μαρόν γλασέ
EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Bουτυρώνουμε μια κουμπωτή φόρμα με στεφάνι με λίγο βούτυρο και την πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.
Xτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αβγών και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Xαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το κακάο, το κονιάκ, το κορν φλάουρ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Bγάζουμε το μπολ από το μίξερ και προσθέτουμε τα κάστανα ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Xτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα σιγά σιγά στο μείγμα του κέικ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Bάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Kάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να δούμε εάν είναι έτοιμο το γλυκό. H οδοντογλυφίδα πρέπει να βγαίνει ελαφρώς λερωμένη, αφού το κέντρο του κέικ πρέπει να είναι υγρό. Bγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.
Τέλος, πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε με τα μαρόν γλασέ.