Βελουτέ φασολιών με αντσούγιες

23.03.2010

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φασόλια μέτρια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 πιπεριά καυτερή
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ

  • 6 φιλέτα αντσούγιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή
  • 3 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Eχουμε μουλιάσει τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα. Tα βράζουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να μαλακώσουν. Tα πολτοποιούμε και τα ξαναζεσταίνουμε. Για το συνοδευτικό, ρίχνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αντσούγιες και την καυτερή πιπεριά, σβήνουμε με το ξίδι και μετά 5 λεπτά αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρουμε βάζοντας στην επιφάνεια της σούπας λίγη από την πάστα αντσούγιας που ετοιμάσαμε.

Tip: Αυτήν τη συνταγή, μπορούμε να την κάνουμε και με πιο μικρά φασόλια ή με έτοιμη κονσέρβα φασολιών αν δεν έχουμε χρόνο να τα προετοιμάσουμε.