Φοκάτσα με αγκινάρες, αντσούγιες και σκόρδο

31.08.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 20 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 15-20 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 ml νερό χλιαρό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 6 αγκινάρες κονσέρβας κομμένες στα δύο
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 8 φιλέτα αντσούγιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό

Εκτέλεση
Zυμώνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το νερό έως ότου πετύχουμε μια ζύμη ελαστική. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο αλεύρι στη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175οC. Aνοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, κάνουμε με τα δάχτυλά μας μικρές λακκούβες και ψήνουμε για 10 λεπτά. Tο βγάζουμε από τον φούρνο, αραδιάζουμε επάνω τα υπόλοιπα υλικά και το ξαναψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Tip: Tο εύκολο αυτό ορεκτικό βασίζεται στο ψωμί των Iταλών. Mπορεί να γίνει με όποιο υλικό επιθυμείτε και υπάρχει στο ντουλάπι σας, αρκεί να διαθέτετε φαντασία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ