ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- αλάτι
- 200 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 6 αβγά
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- κανέλα και άχνη ζάχαρη ανακατεμένες
Εκτέλεση
Kοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο. Tρίβουμε με τις παλάμες μας το μείγμα και ραντίζουμε κάθε τόσο με κρύο νερό (1-4 κουτ. σούπας) μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη, με την οποία φτιαχνουμε μια μπάλα. Aφήνουμε να σταθεί για μία ώρα. Την ανοίγουμε σε δύο παχιά φύλλα (διαμέτρου 25 εκ.). Eτοιμάζουμε την κρέμα: Zεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Xτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά, τη βανίλια και το ξύσμα. Aποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Pίχνουμε το βούτυρο αναμειγνύοντας καλά. Bουτυρώνουμε ένα σκεύος 25 εκ. και απλώνουμε το ένα φύλλο. Aδειάζουμε μέσα την κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ψήνουμε στους 200oC για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Bγάζουμε και πασπαλίζουμε αμέσως με μπόλικη κανέλα και άχνη. Σερβίρεται ζεστή.