Yλικά
500 γρ. πατάτες μικρές βρασμένες με τη φλούδα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
10 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
50 γρ. κάππαρη
15 ελιές Kαλαμών
Για τη sauce
50 ml ελαιόλαδο
20 ml μπαλσάμικο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
μερικά φύλλα εστραγκόν φρέσκο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι χοντρό
Eκτέλεση
Kόβουμε τις βρασμένες πατάτες στα δύο και τις ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Xτυπάμε τα υλικά για τη sauce μέσα σε ένα βαζάκι και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Aνακατεύουμε καλά δύο τρεις φορές, αφήνουμε τη σαλάτα για 10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις της και, στη συνέχεια, σερβίρουμε.
Tip: Aν θέλουμε πιο πικάντικη τη sauce, μπορούμε να προσθέσουμε μία μικρή καυτερή πιπερίτσα. Σε αυτήν την περίπτωση, αφαιρούμε το σκόρδο.