Yλικά
500 γρ. φακές βρασμένες
αλάτι
1 κουτ. σούπας κύμινο
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα τέσσερα
3 πιπεριές χρωματιστές σε μικρά καρεδάκια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες (το πράσινο μέρος)
50 γρ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
50 γρ. κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
Για τη βινεγκρετ
50 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι λευκό
1 κουτ. σούπας αλάτι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
Eκτέλεση
Bάζουμε 2 λίτρα νερό σε βαθιά κατσαρόλα και βράζουμε τις φακές για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, αντικαθιστούμε το νερό με φρέσκο, προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το κύμινο, βράζουμε για 30 λεπτά περίπου, σουρώνουμε και κρυώνουμε ελαφρά. Τις ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και τις ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Bάζουμε τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα βάζο με καπάκι, ανακινούμε καλά, περιχύνουμε τη σαλάτα μας και τη σερβίρουμε ύστερα από 5 λεπτά.
Tip: Aν μας αρέσει, μπορούμε να προσθέσουμε στο μαγείρεμα της φακής λίγη ρίγανη και ψιλοκομμένη ντομάτα για περισσότερη νοστιμιά.