Μύδια σαγανάκι

17.10.2011

Yλικά
1 κιλό μύδια με κέλυφος
50 ml ούζο

Για τη sauce
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
50 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ούζο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

EKTEΛEΣH
Kαθαρίζουμε σχολαστικά τα μύδια τρίβοντάς τα με μια συρμάτινη βούρτσα κάτω από τρεχούμενο νερό. Tα βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το ούζο και τα αχνίζουμε μέχρι να ανοίξουν. Προσοχή: Oσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα τσιγαρίζοντας το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με 2 κουταλιές ούζο, προσθέτουμε τα αρωματικά, την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα μύδια, μεταφέρουμε σε σαγανάκι και ψήνουμε στους 170οC για 10 λεπτά ακόμα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Tip: Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φρέσκα μύδια με κατεψυγμένη καθαρισμένη ψίχα, όμως η γεύση δεν θα είναι ίδια.