Η τέλεια τυροκαυτερή

07.01.2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ 15 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

½ κιλό φέτα τριμμένη
2 πιπεριές πράσινες καυτερές
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 λεμόνια (τον χυμό τους)
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά


Eκτέλεση

Πλένουμε πρώτα τις πιπεριές και τις στραγγίζουμε. Τις ψήνουμε στο γκριλ, σε αντικολλητικό τηγάνι ή στην τοστιέρα μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσέχουμε να τις γυρίζουμε συχνά ώστε να μην καούν. Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις ίνες και τα σπόρια. Tις λιώνουμε στο μπλέντερ προσθέτοντας όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά έως ότου έχουμε ως αποτέλεσμα μια λεία κρέμα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα, για χρώμα και γεύση.

Tip: Tαιριάζει με όλων των ειδών τα ψωμιά -κυρίως με χωριάτικο με προζύμι ή μαύρο πολύσπορο ελαφρώς περασμένο από το γκριλ.