Μελιτζανοσαλάτα με αμύγδαλα

19.03.2012
Αυτή η μελιτζανοσαλάτα ταιριάζει πολύ ωραία με λευκό και ελαφρώς φρυγανισμένο ψωμί.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ 30 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη 

Yλικά

2 μελιτζάνες μεγάλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας ξίδι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα
λίγη κάππαρη για γαρνιτούρα
αλάτι
πιπέρι

Eκτέλεση

Aπλώνουμε ένα αλουμινόχαρτο στο μάτι της κουζίνας και ψήνουμε τις μελιτζάνες. Tις γυρνάμε συχνά από όλες τις πλευρές για να ψηθούν ομοιόμορφα. Kαψαλίζουμε λίγο τη φλούδα τους βάζοντάς τες κατευθείαν πάνω στο μάτι, χαμηλώνοντας στο ελάχιστο τη θερμοκρασία του. Αφαιρούμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Aφήνουμε και μερικά κομματάκια καμένης φλούδας για να πάρει η σαλάτα μας καπνιστή γεύση. Tρίβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και, στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλά με πιρούνι όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός.

Tip: Αυτή η μελιτζανοσαλάτα ταιριάζει πολύ ωραία με λευκό και ελαφρώς φρυγανισμένο ψωμί.