Ριζότο με κοτόπουλο και λαχανικά

29.07.2010

Υλικά

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κομμάτι σελινόριζα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 φλιτζ. ρύζι για ριζότο
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1,5 λίτρο ζωμός κότας ή νερό
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο, τη σελινόριζα και τα αφήνετε για 3-4 λεπτά.

2. Προσθέτετε το ρύζι μέχρι να γυαλίσει, οπότε το σβήνετε με το κρασί.

Αφού εξατμιστεί σιγά σιγά, προσθέτετε το ζωμό κάθε φορά που απορροφά την προηγούμενη ποσότητα λίγο λίγο.

3. Ανακατεύετε συχνά, αλατοπιπερώνετε και στο τέλος προσθέτετε την παρμεζάνα, για να χυλώσει. Εάν θέλετε, περιχύνετε το ριζότο με λίγο ελαιόλαδο στα τελευταία λεπτά του βρασμού.