Υλικά
- 2 κιλά χορινό από τη σπάλα
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί (ξηρό)
- 3 πράσα κομμένα σε φετάκια
- 250 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
- Πάπρικα
- Θυμάρι
- 1 κουτ. της σούπας τοματοπολτός
- 2 μεγάλα ξινόμηλα
Εκτέλεση
1. Αφαιρείτε το πάχος και τα κόκαλα από το κρέας και το κόβετε σε φέτες. Το κοκκινίζετε με 2 κουτ. της σούπας βούτυρο και το βάζετε στο πήλινο σκεύος που φτιάχνετε γιουβέτσι.
2. Ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί και το βράζετε μερικά λεπτά. Το ρίχνετε στο σκεύος επάνω στο κρέας.
3. Σοτάρετε με λίγο βούτυρο τα πράσα και τα μανιτάρια ώσπου να μαραθούν. Τα προσθέτετε στο κρέας.
4. Προσθέτετε επίσης 1 κοφτή κουταλιά της σούπας πάπρικα, λίγο θυμάρι και 1 κουταλιά τοματοπολτό.
5. Καθαρίζετε τα μήλα, αφαιρείτε την καρδιά με το ειδικό εργαλείο και τα κόβετε σε χοντρές φέτες.
6. Τα βάζετε επάνω στο κρέας και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Αφήνετε να ψηθούν μαζί, σκεπασμένα, στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρετε με ρύζι.