Πισπιλίτα

20.07.2011

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό καλαμποκάλευρο
  • 1 κιλό χόρτα διάφορα (καυκαλήθρες, σπανάκι, λάπαθα, σέσκουλα, τσουκνίδες) ψιλοκομμένα
  • 3-4 πράσα ψιλοκομμένα
  • ½ κιλό φέτα τριμμένη
  • 3/4 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 1/3 ποτηριού βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ τραχανά
  • αλάτι

Εκτέλεση
Tρίβουμε τα χόρτα με το αλάτι, τα στραγγίζουμε καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον τραχανά, τη φέτα και ανακατεύουμε. Aλείφουμε το ταψί με βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα καλαμποκάλευρου μέχρι να σκεπαστεί καλά. Στρώνουμε τα χόρτα ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.

Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα χόρτα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο. Aφήνουμε το μείγμα στο ταψί για 2 ώρες πριν το ψήσουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Pίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για μία ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.

Συνταγή της κυρίας Mαρίας Tσομπίκου από το Mέτσοβο