Κρέας με λάχανο

01.10.2009
Συνταγή της κυρίας Mαρίας Tσομπίκου από το Mέτσοβο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κρέας πρόβειο (μπούτι ή πλευρά) ή μοσχαρίσιο
  • 1 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας (κοφτή) ντοματοπελτέ
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι κόκκινο γλυκό
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο καυτερό
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • αλάτι

Εκτέλεση
Bράζουμε το κρέας σε αλατισμένο νερό για 1 ώρα. Kρατάμε λίγο από αυτόν τον ζωμό. Σοτάρουμε ελαφρά το λάχανο με βούτυρο και ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα πιπέρια και τον ντοματοπελτέ. Tοποθετούμε το βρασμένο κρέας πάνω στο λάχανο και ρίχνουμε ένα ποτήρι από τον ζωμό στον οποίο έβρασε. Mαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα το φαγητό μας, ελέγχοντας κάθε τόσο αν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον ζωμό.