ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 λεπτά
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
- 2 μαρούλια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
- 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 4 αβγά βραστά σφιχτά
Για τη SAUCE
- 200 γρ. γιαούρτι
- 80 ml ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 κουτ. σούπας ξίδι
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας άνηθο
- 1 κουτ. σούπας πιπέρι κόκκινο
- αλάτι
Εκτέλεση
Περνάμε τα κομμένα κολοκυθάκια από το κορν φλάουρ και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο για 8-10 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Kόβουμε σε βαθιά πιατέλα το μαρούλι, προσθέτουμε τα αβγά κομμένα στα τέσσερα και τα τηγανισμένα κολοκυθάκια. Pίχνουμε σε βαζάκι που να κλείνει καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα και το ανακινούμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα σαν κρέμα. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και ανακατεύουμε καλά. Aφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά και σερβίρουμε.