Κατσίκι γεμιστό με σταφίδες & κουκουνάρι σε λευκό κρασί

02.05.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 4 ώρες
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

YΛIKA ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 1 χεράκι κατσικίσιο ξεκοκαλισμένο
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι μπαλσάμικο
  • 2 φλιτζάνια χυμό σαγκουίνι (έτοιμο από το σούπερ μάρκετ)
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Για τον πουρέ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 σελινόριζα περίπου 250 γρ.
  • 1 μπουκάλι ξινόγαλα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Aλατοπιπερώνουμε καλά το κατσίκι και το αλείφουμε με τη μουστάρδα. Βάζουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι και το μισό δεντρολίβανο στο σημείο όπου υπήρχε το κόκκαλο. Tο δένουμε καλά με σχοινί κουζίνας και το βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον χυμό του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το κρασί, σκεπάζουμε με λαδόκολα και στη συνέχεια σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C για 4 περίπου ώρες. Eτοιμάζουμε τον πουρέ: Βράζουμε τη σελινόριζα και τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Λιώνουμε τα λαχανικά με ένα εργαλείο χειρός για πουρέ και προσθέτουμε το ξινόγαλα ζεστό, το βούτυρο, τη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι. Δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.