YΛIKA
4 αβγά καλά χτυπημένα
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες λεπτές
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού κόλιαντρο ξερό τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
250 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου καθαρισμένα
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
½ κουτ. γλυκού ταχίνι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
2 κουτ. σούπας κονιάκ
αλάτι, πιπέρι
EKTEΛEΣH
Zεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις «κάψει» προσθέτουμε τα συκωτάκια. Σοτάρουμε για 8 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε το σκόρδο, τον ξερό κόλιαντρο, την πιπεριά, το ταχίνι και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Mόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε στο τηγάνι το κονιάκ και την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά της ντομάτας. Mοιράζουμε σε τέσσερα σαγανάκια το μείγμα, προσθέτουμε το ανάλογο τυρί, φρέσκο κόλιαντρο και αβγά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 10 λεπτά περίπου.