Μανιτάρια με κατσικίσιο τυρί και ντομάτα

06.11.2009

YΛIKA

200 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα χοντροκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
2 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
480 γρ. τυρί κατσικίσιο Δωδώνης κομμένο στα τέσσερα
2 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας αμύγδαλο τριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

EKTEΛEΣH

Zεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, τη μουστάρδα και τη ρίγανη. Mόλις περάσουν 5 λεπτά, τα βγάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα μανιταριών και ντομάτας σε τέσσερα σαγανάκια. Tοποθετούμε από ένα κομμάτι τυρί στο κέντρο και πασπαλίζουμε με λίγο από το τριμμένο αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 8 λεπτά περίπου.