Μία από τις πιο κλασικές συνταγές ζαχαροπλαστικής είναι τα αχλάδια ποσέ, ιδανικά αν θέλετε να τελειώσετε ένα γεύμα με ένα ελαφρύ αλλά πολύ αρωματικό γλυκό.
Σαν συνταγή δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις αρκεί να διαλέξετε σωστά τα αχλάδια σας ενώ το μυστικό κρύβεται στα μπαχαρικά που θα μπουν μέσα στο σιρόπι όπου θα βράσουν τα αχλάδια όπως θα δείτε στη συνταγή που έκανε ο σεφ Ανδρέας Λαγός.
Πλύντε τα καλά πριν τα καθαρίσετε και κρατήστε τις φλούδες για να βράσουν μαζί με τον καρπό.
Αν θέλετε την νηστίσιμη εκδοχή της συνταγής δεν θα κάνετε το σιρόπι σοκολάτας που προτείνει ο σεφ. Πασπαλίστε απλώς τα αχλάδια με φιστίκι Αιγίνης.
ΥΛΙΚΑ
6 ελληνικά αχλάδια
Για το σιρόπι
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 λοβός βανίλιας
1/2 φλούδα λεμόνι
1/2 φλούδα πορτοκάλι
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 κγ μαραθόσπορος
1 πρέζα κρόκος Κοζάνης
Για το σιρόπι σοκολάτας
1/2 κούπα από το σιρόπι που βράσαμε τα αχλάδια
1/4 της κούπας γάλα
150γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
6 μπάλες παγωτό βανίλια
60 γρ φιστίκι κελυφωτο ψίχα
6 φέτες ψημένο τσουρέκι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής: