FYI

Taste Atlas: Αυτό το ελληνικό γλυκό πήρε 4,6/5 και μπήκε στο top 10 με τα καλύτερα επιδόρπια παγκοσμίως

10.04.2025
Taste Atlas: Αυτό το ελληνικό γλυκό πήρε 4,6/5 και μπήκε στο top 10 με τα καλύτερα επιδόρπια παγκοσμίως
Μας τρέξανε τα σάλια!

Ένα ελληνικό γλυκό κοσμεί το top 10 των καλύτερων επιδορπίων διεθνώς του Taste Atlas για το 2025 και δεν είναι από τα αναμενόμενα που μπορεί να υποθέσει κανείς.

Μάλιστα βρίσκεται στην 7η θέση αφήνοντας πίσω του γλυκά όπως το φημισμένο τιραμισού ενώ πρώτο στη συγκεκριμένη λίστα είναι τα πορτογαλικά pastel de nata.

Ο λόγος για τη μελόπιτα της Σίφνου. «Η μελόπιτα είναι ένα ελαφρύ νόστιμο γλυκό που συνδέεται με την Σίφνο και τις παραδόσεις της» αναφέρει ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός που τοποθετεί το παραδοσιακό αυτό γλυκό στις πρώτες θέσεις της μεγάλης λίστας με πολύ υψηλή βαθμολογία 4,6/5 ανάμεσα σε δεκάδες άλλα τοπικά εδέσματα από την Ευρώπη, την Αφρική την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική.

11 a09e0

Όπως αναφέρει το Taste Atlas παραλλαγές του γλυκού υπάρχουν και σε άλλες περιοχές ενώ δίνει τα συστατικά του φρέσκια μυζήθρα και μέλι αλλά και κανέλα για το πασπάλισμα.

Μάλιστα η Σίφνος κατέλαβε τη δεύτερη θέση ανάμεσα στα 100 μέρη του πλανήτη που προτείνει η Taste Atlas με τις πιο γευστικές γλυκές προτάσεις.

«Η γαστρονομία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της παράδοσης, της ιστορίας και της εξέλιξης του νησιού. Η τοπική κουζίνα αντανακλά την αγάπη των Σιφνιών για τον τόπο αλλά και το μεράκι τους στην αγγειοπλαστική και την αξιοποίηση των δώρων που προσφέρει η φύση. Στο πλαίσιο αυτό, η τέχνη του καλού ποιοτικού φαγητού είναι αναπόσπαστο συστατικό του καλέσματος μας σε διεθνή ΜΜΕ και τουριστικούς φορείς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου Γιάννης Ραφελέτος.

Το εγκώμιο της γαστρονομικής Σίφνου «πλέκει» και το National Geographic στον ετήσιο κατάλογό του με τα 31 υπέροχα νησιά της Ελλάδας για το 2025. Σύμφωνα με το διεθνές ταξιδιωτικό μέσο «η Σίφνος είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο "πατέρας" της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, Νικόλαος Τσελεμεντές το 1878. Αξίζει να γευτείτε τις σπεσιαλιτέ του νησιού με μαγειρευτά ρεβίθια και αρνίσιο κοκκινιστό μαστέλο, αργά ψημένο με τον παραδοσιακό τρόπο σε πέτρινες κατσαρόλες».

Τελευταία τροποποίηση στις 10.04.2025 - 16:27