Ένα πεντανόστιμο, αρωματικό και νηστίσιμο πιάτο που μπορεί να σταθεί είτε ως συνοδευτικό είτε ως ελαφρύ γεύμα. Το ψητό κουνουπίδι αποκτά υπέροχη γεύση με τη σάλτσα ταχινιού και λεμονιού!
Υλικά
• 1 μέτριο κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
• ½ κ.γ. κύμινο
• Αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα ταχινιού:
• 3 κ.σ. ταχίνι
• Χυμός από 1 λεμόνι
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
• 2-3 κ.σ. νερό (για να αραιώσει)
• ½ κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.
2. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το κουνουπίδι με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Άπλωσέ το σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήσε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τρυφερό.
4. Στο μεταξύ, φτιάξε τη σάλτσα: Χτύπησε το ταχίνι με το λεμόνι, το σκόρδο, το νερό και (αν θέλεις) το μέλι. Πρέπει να γίνει μια λεία, κρεμώδης σάλτσα.
5. Μόλις βγει το κουνουπίδι από τον φούρνο, περίχυσε τη σάλτσα ταχινιού από πάνω ή σέρβιρέ τη ξεχωριστά.
Σερβίρισμα
Συνόδευσε με φρέσκο μαϊντανό και καβουρδισμένο σουσάμι για έξτρα νοστιμιά. Μπορείς να το απολαύσεις ζεστό ή χλιαρό, ακόμα και μέσα σε αραβική πίτα!