Το πιο εύκολο, γρήγορο αλλά και νηστίσμο γλυκό είναι το κέικ όπου αντί για λάδι χρησιμοποιείτε ταχίνι. Και ιδού τα υλικά που χρειάζεστε:
- 200 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 20 ml κονιάκ
- 250 γρ. ταχίνι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ κανέλα
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 100 γρ. σταγόνες κλασικής κουβερτούρας
- Λίγο λάδι και λίγο αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τον χυμό, το κονιάκ, το ταχίνι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το ξύσμα και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί, που πριν έχουμε περάσει με λάδι και αλεύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 40-45 λεπτά.