Άλλη μία συνταγή για cookies που λιώνουν στο στόμα για σνακ, για τον καφέ, για να μην σας λείψει τίποτα τη Σαρακοστή.
Η συνταγή του Πάνου Παπαδάκη είναι άπαιχτη, τα υλικά είναι απλά και η εκτέλεση απλούστερη.
Υλικά
- 650 γρ. αλεύρι γ.ό.χ (4 κούπες και 1/4)
- 200 γρ. χυμό πορτοκάλι (3/4 της κούπας)
- 180 γρ. ηλιέλαιο (1 κούπα)
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη (1 κούπα γεμάτη)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 2 βανιλίνες
- 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε χυμό πορτοκαλιού, μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αφρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε ηλιέλαιο, ζάχαρη άχνη, βανιλίνες, ξύσμα πορτοκαλιού, μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε σταδιακά αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη, προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας.
Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Μετράμε 40 γρ. το κάθε μπισκότο πλάθουμε σε μπαλάκια, τα πιέζουμε ελαφρώς με τις παλάμες μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 10-12 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα απολαύσουμε.