Αυτό είναι το απόλυτο ορεκτικό για κάθε τραπέζι! Πιπεριές ψητές, γεμιστές με φέτα, όπως της ταβέρνας!

20.02.2025
Αυτό είναι το απόλυτο ορεκτικό για κάθε τραπέζι! Πιπεριές ψητές, γεμιστές με φέτα, όπως της ταβέρνας!
Η απόλυτη ελληνική συνταγή!

Δεν υπάρχει πιο εύγεστο ορεκτικό για κάθε τραπέζι ειδικά αυτό που έχει κρεατικά από μια γεμιστή πιπεριά με φέτα και μυρωδικά. Η ελληνική αυτή συνταγή έχει πολλή ζήτηση στις ταβέρνες μαζί με το μπουγιουρντί που είναι πιο καυτερή εκδοχή.

Η συγκεκριμένη συνταγή του Πάνου Παπαδάκη έχει φτάσει τα 6 εκατομμύρια προβολές.

Τι θα χρειαστείς

  • 5 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 400 γρ τυρί φέτα
  • 70 γρ τυρί γραβιέρα τριμμέρη
  • 200 γρ γιαούρτι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4-5 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη
  • 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα: Λίγο μπαλσάμικο σε κρέμα, ψιλοκομμένο μαϊντανό

Η εκτέλεση είναι απλή όπως θα δεις στο βίντεο. Αφού ανοίξεις προσεκτικά και ξεσποριάσεις τις πιπεριές που έχεις πλύνει καλά, ετοιμάζεις τη γέμιση ανακατεύοντας τυριά και γιαούρτι με το σκόρδο, την ντομάτα, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Πιπερώνεις, βάζεις λίγο ελαιόλαδο και γεμίζεις τις πιπεριές.

Πασπαλίζεις με ρίγανη και ψήνεις στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Tip: Αν δεν έχεις φρέσκο δυόσμο μπορείς να βάλεις ξερό.

Τελευταία τροποποίηση στις 20.02.2025 - 15:46