Αυτή η συνταγή θα σε σώσει! Ο Πάνος Παπαδάκης σου δείχνει τι μπορείς να κάνεις μέσα σε 5 λεπτά αν σου τελείωσε το ψωμί και θέλεις κάτι σαν ψωμί - μη σου πω και καλύτερο- για το τραπέζι σου.
Λαχταριστό ζυμαράκι χωρίς μαγιά αλλά με γιαούρτι όπως το τουρκικό εκμέκ ή το ρώσικο λιπιόσκα που γίνεται εύκολα και γρήγορα σε ρηχό τηγάνι.
Για τη ζύμη
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (4 κούπες)
- 300 γρ. νερό (1 κούπα και 1/4)
- 200 γρ. στραγγιστό γιαόυρτι (1 κεσεδάκι)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ (2 κ.σ.)
Για το άλειμμα της ζύμης
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το άλειμμα στις πιτούλες
- 70 γρ. λιωμένο βούτυρο (3 κ.σ.)
- 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. μαϊντανό
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι το μπεικιν και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αλείφουμε τη ζύμη με ελαιόλαδο και την χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια των 200 γραμμαρίων.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τη βοήθεια ενός πλάστη και την ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αλείφουμε και από τις δύο πλευρές και τις σερβίρουμε με ό,τι θέλουμε.