Και ποιος δεν αγαπάει μια φρέσκια, ζεστή πίτσα με τυρί που λιώνει και μάλιστα φτιαγμένη σε χρόνο dt και χωρίς τα χρονοβόρα ανοίγματα ζύμης; Αν θες μια γρήγορη και λαχταριστή πίτσα χωρίς να φτιάχνεις ζύμη, αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Χρησιμοποήσε τορτίγια ή ψωμί του τοστ ως βάση και σε 5 λεπτά θα έχεις μια τραγανή, απολαυστική πίτσα έτοιμη!
Υλικά (για 1 ατομική πίτσα)
• 1 μεγάλη τορτίγια (ή 2-3 φέτες ψωμί του τοστ)
• 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
• ½ φλ. τριμμένο τυρί (γκούντα, μοτσαρέλα ή όποιο προτιμάς)
• 3-4 φέτες γαλοπούλα ή σαλάμι (προαιρετικά)
• 2-3 φέτες μανιτάρια ή πιπεριά (προαιρετικά)
• ½ κ.γ. ρίγανη ή βασιλικό
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρετικά, για extra τραγανότητα)
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (ή στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά).
Άπλωσε την τορτίγια ή το ψωμί του τοστ σε ένα ταψί ή τηγάνι.
Άλειψε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα στην επιφάνεια.
Πρόσθεσε το τριμμένο τυρί και τα υλικά της επιλογής σου.
Ψήσε στον φούρνο για 5-7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί (ή στο τηγάνι με καπάκι μέχρι να λιώσει το τυρί επίσης).
Σέρβιρε με λίγη ρίγανη από πάνω και απόλαυσε!
Extra tip: Αν θες πιο τραγανή βάση, ψήσε την τορτίγια ή το ψωμί για 2 λεπτά πριν προσθέσεις τα υλικά