Πώς μπορείς να δώσεις άλλον αέρα σε ένα τυπικό κοτόπουλο στο φούρνο; Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων μπορεί να απογειωθεί αν γίνει γεμιστό στη γάστρα με τυρί και λίγο βούτυρο με μυρωδικά όπως θα σου δείξει ο Ανδρέας Λαγός.
Ο σεφ χρησιμοποιεί στη γέμιση Λαδοτύρι Μυτιλήνης που είναι σκληρό και δεν γίνεται πολύ ρευστό όταν λιώσει ενώ αλείφει την πέτσα του κοτόπουλου με βούτυρο που έχει θυμάρι και άλλα μυρωδικά για να τραγανίσει και να αρωματιστεί η πέτσα.
Υλικά για 6 άτομα
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο, καθαρισμένο από εντόσθια κλπ
- 3 πατάτες
- 2 καρότα
- 2 κοτσάνια σέλερι
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κούπα ξηρό λευκό κρασί
- 1/2 λεμόνι
- 1 κ.σ. mix φασκόμηλο, δεντρολίβανο, θυμάρι
- 150 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
- 1/2 κούπα δαμάσκηνα, ξερά
- 1/2 κούπα βερίκοκα, ξερά
- 1/2 κούπα βούτυρο
Για το σερβίρισμα
φέτες λεμονιού, φρέσκα μυρωδικά
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο: