Brunch in bed: Οι πιο λαχταριστές συνταγές για να δελεάσετε τον Βαλεντίνο σας!

Brunch in bed: Οι πιο λαχταριστές συνταγές για να δελεάσετε τον Βαλεντίνο σας!
Photo by Dmytro Lopatin on Unsplash
Έτσι θα παρατείνετε την παραμονή σας στο κρεβάτι!

Ξεκινήστε τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ένα brunch στο κρεβάτι. Ακόμα και αν δεν το κάνετε ανήμερα είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε το πρωινό του Σαββάτου ή της Κυριακής για να γιορτάσετε με το ταίρι σας και να παραμείνετε ερωτευμένοι και... κρεβατωμένοι!

Οι 4 συνταγές που σας διαλέξαμε είναι πολύ χορταστικές, συνδυάζονται με καφέ ή χυμό ή και γάλα, δεν είναι δύσκολες στην εκτέλεση ούτε χρειάζονται πολλά υλικά για να φάτε όλη μέρα στην κουζίνα.

Το πιο γλυκό ψωμί

overnight french toast casserole1 1654261250 154bc

Υλικά

Για το ψωμί

  1. Μαργαρίνη σε σπρέι
  2. 500 γραμ. ψωμί τύπου μπριός σε φέτες
  3. 8 μεγάλα αυγά
  4. ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  5. 1 φλιτ. κρέμα γάλακτος
  6. 1 φλιτζ. γάλα πλήρες
  7. 1 κ.σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  8. μια πρέζα κανέλα
  9. μια πρέζα αλάτι
  10. μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Για το ψήσιμο

  • 1 φλιτζ. μαργαρίνη μαλακή
  • 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • λίγες ξανθές σταφίδες
  • μισό κουταλάκι κανέλα
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • μια πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

Φρέσκα φρούτα, λίγο μέλι ή σιρόπι σφένδαμου

Εκτέλεση

Από τη προηγούμενη μέρα αφήστε τις φέτες του ψωμιού απλωμένες σε ένα ταψί να ξεραθούν.

Τοποθετήσετε σε ένα πυρέξ ή ταψί που έχετε ψεκάσει με μαργαρίνη σε σπρέι ( ή έχετε βουτυρώσει καλά) τις φέτες τη μία δίπλα την άλλη σε δύο σειρές.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα αυγά με τη ζάχαρη να ομογενοποιηθουν και προσθέστε όλα τα άλλα υλικά (κρέμα, γάλα, βανίλια, κανέλα, αλάτι, μοσχοκάρυδο).

Με μια βαθιά κουτάλα μοιράστε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από το ψωμί για να μουλιάσει.

Τυλίξτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο όλη νύχτα ή για 12 ώρες.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τα καρύδια και τα μπαχαρικά να γίνουν σαν πηχτός πελτές.

Με ένα κουτάλι αλείψτε κάθε φέτα ψωμιού με τον πελτέ που φτιάξατε.

Ψήστε μέχρι να ροδίσουν οι φέτες περίπου μισή ώρα με 40 λεπτά.

Σερβίρετε με μέλι και ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα όπως μπανάνα, φράουλα, ανανά.

Pancakes γεμιστά με πραλίνα

nutella stuffed pancakes secondary 65b2ad78366be f3666

Υλικά

  • Μισό φλιτζ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1,5 φλιτζ (180 γραμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
  • 1 1/3 φλιτζ. γάλα πλήρες
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο + λίγο ακόμα για το μαγείρεμα και το σερβίρισμα
  • Σιρόπι σφένδαμου ή μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Απλώστε σε ένα ρηχό ταψί που να χωράει στην κατάψυξή σας λαδόκολλα και βάλτε κουταλιές από πραλίνα σε διάφορα σημεία σαν μικρά μπισκότα.
    Βάλτε στην κατάψυξη να παγώσουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Κάντε μία γούβα στη μέση και ρίξτε τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια.
  • Καθώς θα ανακατεύετε τα υλικά ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε. Μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα ακόμα κι αν δείτε μερικούς σβώλους.
  • Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στα δύο λεπτά προσθέστε λίγο βούτυρο να ίσα να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού.
  • Ρίξτε ¼ φλιτζανιού από το μίγμα για τα pancakes στο τηγάνι με μια κουτάλα και σχηματίστε μια τηγανίτα.
  • Από πάνω βάλτε ένα κομμάτι παγωμένης πραλίνας και μετά λίγο ακόμα μίγμα τηγανίτας για να καλύψετε την πραλίνα.
  • Ψήστε και από τις δύο πλευρές να ροδίσουν χωρίς να καούν.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία βούτυρο- μίγμα-πραλίνα-μίγμα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Βάλτε τα pancakes σε πιάτο και ρίξτε από πάνω σιρόπι ή μέλι.

Αλμυρά κρουσάν στο ταψί

cheesy croissant casserole lead 6567b9ca1130c 4062e

Υλικά

  • 6 μεγάλα κρουασάν βουτύρου κομμένα εγκάρσια στη μέση
  • 6 φέτες μπέικον
  • 8 αυγά
  • 3 φλιτζάνια γάλα πλήρες
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι ή ξερό ή ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μια πρέζα πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 1 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • Βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Απλώστε τα κρουασάν σε ένα ταψί με την έξω πλευρά προς τα κάτω και ψήστε τα να ροδίσουν και εσωτερικά, περίπου 6 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήστε το μπέικον να τραγανίσει, περίπου 8 λεπτά.
  • Βγάλτε το από τη φωτιά σε χαρτί κουζίνας και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα, το σχοινόπρασο και το θυμάρι.
  • Αλατοπιπερώστε, βάλτε και το καγιέν αν το θέλετε και ρίξτε μέσα ¾ του φλιτζανιού από τη γραβιέρα και ¾ από τη μοτσαρέλα.
  • Βουτυρώστε ένα πυρέξ 9 επί 13 ίντσες και απλώστε τα κρουασάν και από πάνω το μπέικον.
  • Περιχύστε με το μίγμα των αυγών.
  • Πιέστε ελαφρά τα κρουασάν να τα βοηθήσετε να μουλιάσουν.
  • Αν προλαβαίνετε, βάλτε το πυρέξ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Πασπαλίστε το πυρέξ με το υπόλοιπο τυρί και ψήστε μέχρι να ροδίσει, περίπου 45 λεπτά.
  • Σερβίρετε ζεστό με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαϊντανό ή κρεμμυδάκι.

Φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο, χαλούμι και καυτό μέλι

hot honey halloumi 81840 16x9 d2ee9

Υλικά

  • 4 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1,5 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 λάιμ, χυμό και ξύσμα
  • 225 γραμμάρια χαλούμι κομμένο σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο αβοκάντο μαλακό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 φέτες ψωμί με προζύμι ψημένες
  • λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάλτε το μέλι και το μπούκοβο σε ένα μπρίκι να πάρει μία βράση σε σιγανή φωτιά και αφήστε το σε μια άκρη να κρυώσει.
  • Βάλτε τον μισό χυμό και το μισό ξύσμα του λάιμ σε ένα μπολ.
  • Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βουτήξτε το χαλούμι στο χυμό και μετά προσεκτικά βάλτε το στο τηγάνι για 1-2 λεπτά να ροδίσει γυρίζοντας τακτικά.
  • Καθαρίστε το αβοκάντο και λιώστε το με ένα πιρούνι.
  • Ρίξτε τον υπόλοιπο χυμό και το ξύσμα, το σκόρδο και αλατοπιπερώστε.
  • Αλείψτε το ψωμί με το αβοκάντο, βάλτε από πάνω χαλούμι και περιχύστε με το μέλι.
  • Για το σερβίρισμα τελειώστε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 07.02.2025 - 23:22