Η Καλομοίρα μπαίνει στην κουζίνα και μάς δείχνει τα κιμαδοπιτάκια που φτιάχνει για τα παιδιά της

Η Καλομοίρα μπαίνει στην κουζίνα και μάς δείχνει τα κιμαδοπιτάκια που φτιάχνει για τα παιδιά της
Μια συνταγή που κάνει και σε πάρτι

Στην κουζίνα της μπήκε η Καλομοίρα για να μας δείξει πώς φτιάχνει αμερικάνικα meat pies, ελληνιστί κιμαδοπιτάκια. Παρότι εμείς έχουμε στον νου μας μοσχαρίσιο κιμά, η pop star προτιμά γαλοπούλας ενώ το μυστικό στη γεύση τους είναι η oyster sauce που κάνει τα πιτάκια πιο πικάντικα.

Επιπλέον όπως θα δείτε βάζει στη γέμιση σπανάκι και ψιλοκομμένα λαχανάκια Βρυξελλών για να «κρύψει» λαχανικά για τα παιδιά της, ένα κλασικό κόλπο να τρώνε περισσότερα λαχανικά.

Παράλληλα μαθαίνουμε και τα νέα της ενώ σύμφωνα με τα χαριτωμένα Ελληνικά της, αποκαλεί το καπάκι της κατσαρόλας «σκεπή».

Υλικά

1 κιλό κιμάς γαλοπούλας (ή μοσχαρίσιος)

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι μανιτάρια, ψιλοκομμένα

⅔ φλιτζανιού Oyster Sauce

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός (ή φρέσκος)

1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας (ξεπαγώστε σύμφωνα με τις οδηγίες)

1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη

1 φλιτζάνι λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Extra Tip: Προσθέστε αμερικανικό τυρί ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας για επιπλέον γεύση!

Τελευταία τροποποίηση στις 06.02.2025 - 15:01