Γιατί σε θερμοκρασίες ψυγείου δημιουργούνται στη φλούδα τους μεγάλες ποσότητες σολανίνης, η οποία είναι τοξική ουσία και δυνητικά επικίνδυνη.
Επίσης γιατί ένα μέρος του αμύλου τους μετατρέπεται σε σάκχαρο, με αποτέλεσμα να σκουραίνουν και να αποκτούν μια μη επιθυμητή γλυκύτητα όταν ψηθούν ή τηγανιστούν.
ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΝΩΣΗ: Οι πατάτες διατηρούνται καλύτερα σε σκοτεινό, ξηρό και δροσερό μέρος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 132
Update: Ιούλιος 2016.